Heip taas....

Viime viikonloppuna käytiin kasvattajan luona testaamassa omaa osaamistamme lajissa jota emme ole juurikaan treenanneet ja ehkä samalla näyttämässä millanen apina Napasta on tulossa.

Itse olin supertyytyväinen Napaan, vaikka obviously, paremminkin ois voinu mennä =)

Treenattiin siis ekaa kertaa Napan elämässä verijälkee:

Vedettiin laimennetulla verellä noin 150m jälki umpipusikkoon. Aluks hieman jännitti kun haju niin uus ja kummallinen. Pienen mietinnän jälkeen lähti menemään ihan loistavasti. Ottaen huomioon, että eka jälki ikinä niin loistavasti meni, kulmissa hieman pyörittiin, mutta matka jatkui aina oikeaan suuntaan. Napa merkkas kaikki neljä makuuta (alussa, 2 jäljellä, lopussa) todella hyvin. Ja tietty lopussa olevalla sorkkaa piti kantaa polleena ja ehkä vähän lällättää odottaville koirille ;) Noh, ainakin meillä olis siis varalaji jos kaikki muut suunnitelmat pissis :D

Noh, lounaan jälkeen oli vuorossa nometusta... juupa juu... treenaamattomuuteen nähden meni huippuhyvin! Meidän ehdoton vahvuus on Napan kuuliaisuus. Vaikka kierrokset kävi koko ajan kovilla, malttoi Napa istua nätistä vieressäni ja odottaa vuoroaan.

Ensin tehtiin kaks ykkösmarkkeerausta. Ensimmäinen tuli loistavasti, mutta toinen ei niinkään. Napa juoksi damin yli metsään, ohjaajalla pilli repussa ja sellasta. Noh, kasvattaja toi pillin suuhun ja otettiin uusiks ku koira taas vierellä. Tällä kertaa onnistu kuin ekakin, eli merkkas hyvin, taydellä vauhdilla haku ja palautus käteen. Hienoa =)

Seuraavana vuorossa oli linja, ehkä mein huonoin osa-alue. Koska mein omat linjatreenit menee miten menee (jonka takia hylättiin sen treenaaminen) ni tehtiin motivoituna. Oon tosi huono arvioimaan matkaa mutta oisko ollu joku 20-30 metrii(?). Vietiin yhes dami linjan päähän, tultiin pois ja koira linjalle. Meni niin lujaa etten "mene" käskyn jälkeen ehtiny laittaa pillii suuhun vahvistaakseni hakua, mutta taas toi käteen asti ja sivulle takas odottamaan vuoroa. En voi olla kun tyytyväinen.

Seuraavana Walk Up. Ensin asian osaavat näyttivät miten se pitäis tehä, jonka jälkeen Napa, Napan veli Otto ja kaks muuta koiraa riviin ja menoks. Aluks heitettiin mein taakse muistiin kasa dameja. Täyskäännös ja eteenpäin, laukaus ja markkeeraus. Noh, jotta ei voitais onnistuu ( ;) ) ekan piti hakee muisti. Kesti hetken ennen ku koirat tajus mistä kyse. Itellä sydän hakkas tuhatta ja sataa ku tietää et takana joukko ihmisii tsiigaamas kuinka nolataan ittemme... noh, mein piti kans ottaa eka muisti ja hyvinhän se meni =) Otto oli hihnassa, mut mä uhkarohkeena pidin irti, onneks koska sain olla viel tyytyväisempi :D Nää kaks muuta koiraa lähti huimii omiaan ja Napa piti mieles markkeerausta ja sit vaan venattiin että saatiin nää kaks sankarii kii ja Napa sai hakee markkeerauksen. Ihan loistavaa, meinas ilosta tulla itku. Nyt pakko antaa oman kehun haista: mutta junnuista Napa oli ainoo joka istu kiltisti venaamassa. Ainoo ongelma jonka aion jotenkin hoitaa (=vaihtamalla käskysanat) oli samat käskysanat toisten kanssa. Kun mein vuoro oli alottaa ja toiselle koiralle annettiin käsky "mene", olis Napa ollu menos, karjasin ni takas tuli kiltisti... Eli nyt mietitään uudet sanat, on varmaan koiralle helpompaa kun se ei koskaan saa menna "mene" käskyllä... sitä kuitenkin huudellaan siel koko ajan...

Viimesenä oli hakuruutu. Dameja ympäri pusikoita ja koira vapaana, ilman käskyä alueelle. Kun koiralle ei anna tehtävää se ei voi epäonnistua =) Kolme kertaa koiran pistin alueelle ja kolme damia tuli käteen. Ite mokasin kerran ku pillitin koiraa pois vaikka se olikin alueella (hups). Puussa olevat damit oli hankalia ja ne Napa jätti sinne... mut etti toisen tilalle, hyvä hyvä =) Ja kuten otsikkokin jo kertoi, kasvattaja totes tähän hakutyöskentelyyn, että jos me ei olla oikeesti tätä treenailtu (niinku ei ollakaan): "toi koirahan on yks vitun apina"! Ja oikeassahan hän on... apina ja hyvässä mielessä <3

Napan veli Otto toi alueelta hieman vanhan linnun (lajia ei voitu tunnistaa oli jo niin vanha), ei voi koirasta olla ku ylpee =)

Nyt sit mietitään kovasti kuinka erottaa nome ja toko toisistaan, koska toko on <3 ja nome nyt vaan olis hyvä valinta tän koiran kans =)