Kaikenlaiseen meidätkin saa ylipuhuttua... suuntana oli siis Rönnvikin viinitila Pälkäneellä, ikävä kyllä juominkeihin ei oltu menossa vaan epävirallisiin kokeisiin. Epävirallista lienee ainoastaan tulokset, sillä virallisesti kaikki olivat tosissaan ja taso sen mukainen =)

Meidän joukkue oli toisena vuorossa, joten odottelua ei tullut liikaa. Kuitenkin sen verran, että Napa ehti piippauksensa piipata ja hieman rauhoittua, hyvä niin. Ohjaaja ei jännittänyt koiran kanssa suorittaminen, vaan ennemmin jännitystä aiheutti ehtiikö kasvattaja todistamaan meidän sähellystä.

Tehtävät ja tuomiot:

Ensimmäisenä oli hakuruutu. Ruutu oli pieni, eikä sinne pitänyt edetä millään tavalla, lähetettiin suoraan ruudun reunalta. 3 minuttiia aikaa, ruudussa 6 damia ja viidellä saisi täydet pisteet. Ensimmäinen dami nousi todella nopeasti, ei ongelmaa, palautus kivasti käteen. Toinen dami antoi odottaa itseään ja alkoi kuvat talvinomen 2 damista tulla mieleen... tässäkö onkin meidän heikko kohta, haku... ei voi olla. Noh, lopulta tuli toinen, kolmas ja viime hetkillä vielä neljäskin. Kolmannen damin jälkeen Napa oli sitä mieltä, että kaikki tuotu, en enää mee. Vähän väännettiin ja sinne lopulta lähti, kiersi kaikki mistä oli aiemmin löytänyt ja onneksi laajensi aluettaan ja nosti sen neljännen... Olen tyytyväinen =)

Tuomari arvioi seuraavasti:

Erittäin hyvällä vauhdilla liikkuva koira, joka tekee itsenäistä hakua ja käyttää hyvin nenäänsä. Löytää 4/6 damia. 16/20 pistettä

Pahin jännitys ohi, mutta sitten se tapahtui... Kirsi ja Terhi kipittää kisa-alueelle... voi ei, pulssi taas jossain 200:ssa.... Jaksanko luottaa koiraan ku oon niin paniikissa? Yritä siinä sitte olla rento ja viestittää koiralle, et tää on ihan jees, ei mitään hätää =)

Toisena rastina oli ohjaus. Matkaa oli ehkä sellanen maks 20 metrii(?), samalle linjalle lähetettiin kahdesti, kaksi damia peräjälkeen. Polkuhan oli ihan mahtava, joten ei ongelmaa koiralle mistä pitää mennä. Polulta ensimmäinen dami ylös ja itse pelasin varman päälle ja pillitin pois, pelkäsin että toinen dami on niin lähellä, että on jo hajulla ja lähtee damin kans hakee sitä, eli vaihtamaan jne... Uudestaan samaan suuntaan ja toinen ylös, hienosti meni.

Tuomio: Hieno ohjaus! 19/20 pistettä

Viimesenä sit nähtävästi meidän ehdottomasti heikoin lenkki: markkeeraus

Heittäjä heitti ison roskalavan takaa kaksi damia, toisen kauemmas lavan taakse, toisen erään lumikasan taakse. Napa näki molemmat ja vielä juostessaan mietti kummalle menisi ensin. Noh, lähti sinne viimeks pudonneelle, sinne roskalavan taakse. Itse en nähnyt koiraa, joten en voinut kuin odottaa. Kauan se siellä (pari min?) töitä teki, vilahti aina jostain tyhjänä ja painui takaisin etsimään. Totesin siinä tuomarille, että kohta vaihtaa -> 10s ja Napa juoksee toiselle damille ja tuo käteen. 

Otin Napan sivulle, kysyin muistaako, näytti että muistaa ja katteli jopa oikeeseen suuntaanki: "tuo" ja taas mennään... Etsii etsii, mutta mitään ei löytänyt, tuomari ennen tehtävää sanoi että saa ohjata ja auttaa jos koira kans tottelee, autoin sit hieman ja pillitin lähihakuu, jotta uskois et siellä se on... mut ei, ku pillityksellä ei saatu haluttua tulosta, tuli käsky: ota kii. Se oli sit siinä.

Tuomio: Markkeerauksessa näkee mol. heitot. Unohtaa/jättää suoraviivaisen noutamisen. 6/20 pistettä

Yhteistyö: Mukavassa yhteistyössä, eleetöntä ohjaamista ja kauniit palautukset. 19/20

Ohj./mark. mukava yhteistyö 15/20

KA tästä 17/20

Yhteensä siis 58/80 pistettä

Niinivuoren joukkueen yhteispisteet 160,5

 

Itse olin supertyytyväinen koiraani, markkeerausta lukuunottamatta kaikki meni niin hyvin kuin olisin voinut olettaa! Muiden mukaan tämä kyseinen markkeeraus oli vaikea, joten kaitpa tuohonkin voin olla tyytyväinen. Treenailemaan siis!