Ilmottauduttu siis taipparikurssille, ei niinkään koiran takia, vaan itseni takia =) mutta onhan siellä kiva käydä kun huomaa, että täähän toimii (musta huolimatta)! :D

Ensin oli parin tunnin luento aiheesta ja siellä kertoiltiin säännöistä ja muutenkin mitä siellä taippareissa koiralta odotetaan... ei kuulostanut hankalalta.

Ensimmäinen treenikerta ja fiilis on hyvä. Napa on siis varmaankin kurssin vanhin, mutta taipparit käymättä kun ei ikä viime syksynä vielä riittänyt. Ekalla kerralla treenattiin lähinnä perushallintaa, paikallaoloa ja katsottiin kuinka koira käsittelee damia. Täytyy sanoa, että kai me ollaan jotain tehty oikein... tai no, en onneks muista millanen Napa oli puol vuotta sitten, esim. mut ainakin nyt ollaan hyvällä suunnalla edes. Positiivisinta oli, että kun muut tekivät ei Napa kuumumisesta huolimatta päästänyt ääntäkään, jes! Hieman oli vaikeuksia paikalla istumisen kanssa, kun vähän meinas mennä jumppaamiseks: istu-maahan-istu-maahan ku muut noutaa nenän edestä. En vielä huolestu :)

Sit tehtiin perus linja-treenii, motivoitiin kaikki, ja tietty piti ahnehtii... ojan ylitys, ei ongelmaa, sinne meni ja damin kans takas. No sit ku meni niin hyvin ni ehdotettiin et jos tekis yhen niin et veis ite ja koira venais kattellen... joo, tietty, eiköhän sekin mee hyvin... Ja niin....

Ensinnäkin valitsin kohdan jossa linjalla meni ainakin kaks tai kolme polkuu, eka virhe. Koira linjalle, meni tosi kivasti taas sen tutun 2/3 osaa, jonka jälkeen lähti vituiks... siis ihan tosissaan. Koira lähti suuntaan X, pillistä läpi ja omasta otsasta pongahti heti tuttu kaveri... ärähdys jonka ansiosta koira onneksi tajusi oman parhaansa ja pysähtyi. Kutsuin luokse ja homma alusta uusiks. Mentiin lähemmän, kävin näyttämässä missä se dami oikeesti edes oli, linjalle ja oho, sieltähän sekin nousi. 

Lopputulemana itselle jäi hyvä mieli, vaikka nyt tiedetään mitä treenaillaan ahkerammin. Perusasiat kuntoon, ehtisköhän ennen seuraavaa kertaa? En voi toisaalta muuta todeta, ku että ihan perseestä treenata yksin kun tekee asioita joita ei edes huomaa... haluan jonkun pieksemään mua, ahkerasti! Nyt on motivaatiota treenailla, kun tietää mitä pitäis treenata ja miltä sen pitäis lopulta näyttää... =)

To be continued...