Taipparikurssi etenee ja riistapäivänä käytiin tutustumassa ohjaajan mielestä ei niin ihaniin elukoihin. Riistoihin oli tutustumassa kymmeniä muitakin, joten kävimme noutamassa lokkia vedestä ja vedettiin pieni kanijälki. Ohjaajan helpotukseksi ei mitään ongelmia. Eihän Napa kanille jäljestänyt, mutta eikös se riitä kun sen vaan saa ylös? :D Mihin on katoamassa tokomainen perfektionismini? Huolestuttavaa!

Noh, totuuden hetki koitti tänään taippareissa.

Raaseporiin vei tie ja siellä odotti Uudenmaan noutajien taipumuskoe ja tuomarina tällä kertaa Petri Tuominen.

Tapani mukaan jännitin aivan vietävästi. Nää noutajajutut on huonoja siitä, että ikinä ei voi tietää mitä se piski keksii, ei voi kuin luottaa koiraansa... Tokossa sentään voi treenata aina lisää niin saa itselleen varmuutta ja koiralle rutiinia... Noh, takaisin taippareihin:

Ensimmäisenä siis sosiaalisuuden mittaaminen, tää nyt varmaan oli se helpoin osuus, jonka tiesin menevän läpi =)

Toisena vesinouto, lokki rantaveteen ja koira perään, ei ongelmaa. Laukaus (kera kolmen komean kaiun), lokki veteen veneestä ja koira hakemaan. Vesipeto mietti hyppäiskö, mut lopulta läiskähti veteen ja toi lokin, kiltisti käteen, JEEE!

Kolmantena peloista toiseksi suurin: hakuruutu... Maasto oli helppoa mutta, möykkyistä, eli jos vaakku on jonkun mättään tai kiven takana niin aika läheltä pitää mennä että haistaa... Laukaus, markkeerausheitto, jonka jälkeen koira pöpelikköön... Onneksi toi heitetyn ensin, sillä se olis se ainoo varmasti tiedossa oleva tirppa. Hieman haisteli ennen kuin nosti ja toi, mutta toi silti. Sit uudelleen lähetys ruutuun (muut osanottajat kertoivat, että 4 on tuomari haetuttanut, joten vielä olis kolme ainakin haettava). Tuntui, että Napa juoksi (nenä onneksi auki) monta minuuttia ruudussa löytämättä mitään, alkoi kieltämättä jännittää vielä enemmän, jos mahdollista! Onneksi löysi yhden suht läheltä ja miettimättä lähti palauttamaan. Sit ois jäljellä ne kauempana olevat, ei irtoo ni ei irtoo, tässä vaiheessa tuomari lähtee auttamaan ja meidän onneksi työskentely on sen näköistä, että antaa meille rutkasti aikaa ruutuilla.

Lopulta Napa tuo tarvittavan määrän variksia, myös tarpeeksi kaukaa ja päästiin jäljelle, huh!

Kanijälkeä on siis treenattu vain parikertaa, joten mitä tahansa olisi voinut tapahtua... Jäljen alussa siis makuu, josta Napa sai onneksi todella hyvät kiksit, koira irti, "etsi" ja sormet ristiin. Vauhdilla koira katosi näkyvistä ja ainoa toive oli että tulis takaisin kani suussa. Taas jännityksessä tuntui, että aikaa meni todella kauan, mutta yhtäkkiä luokse juoksee mun supernoutaja kani suussa. Luovutus käteen ja tunnustelin itse että ehjä on! JES! Sit voi taas hengittää =)

Tässä vielä arvostelu/koeselostus:

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Käyttäytyy hyvin ihmisiä ja muita koiria kohtaan. HYV

2. Uimahalu: Menee reippaasti veteen ja ui mielellään. HYV

3. Hakuinto: Hakee innokkaasti etualueen, hieman autetaan alueelle menossa syvemmälle jonka jälkeen suorittaa itsenäisesti hakua. HYV

4. Noutohalu: Tuo mielellään löytämänsä. HYV

5. Nouto-ote: Hyvät lokeista, pääsääntöisesti variksista hyvin, hieman kiristää suutaan luovuttaessaan variksen, spontaanit ylösotot. HYV (<- olis ehkä halunnut kuitenkin pitää riistat ite, vaikka mulle niitä tuputtikin)

6. Palauttaminen: Lokit ohjaajalle. HYV (<- toi kyllä kaikki riistat käteen)

7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen HYV

8. Itseluottamus ja aloitekyky: Suorittaa haunomaisesti jäljen, tuo kanin nopeasti ohjaajalle. HYV

9. Yhteistyö: Ohjataan hyvällä tyylillä. HYV (<- ku ohjaaja on ihan paniikissa niin aika eleetöntähän se on :D)

10. Yleisvaikutelma: Nopea nuori koira joka suorittaa hyvin sille tänään annetut tehtävät. HYV

Taipparit siis hyväksytysti läpi! JEEE! Nenä kohti uusia tuulia...