Taipparikurssista huolimatta, sekoitetaan pakkaa vielä näillä epiksillä. Tänään vuorossa oli siis Uudenmaan ohjus, eli kotikisat ;)

Ensimmäisellä rastilla oli markkeeraus, joka ei siis vielä(kään) ole vahvuuksiamme. Lähetys pururadalta ojan yli metsään. Ensimmäisellä heitolla olikin meille ylläri, eli ei ollenkaan ääntä, pelkkä heitto. Nojoo, onneksi sentään joku oli hereillä ja kuuli rasahduksen kun dami putosi pusikkoon. Eihän Napa sitä varsinaisesti markkeerannut, mutta dami saatiin kuitenkin ylös. Toinen markkeeraus heti perään, nyt onneksi kumpikin hereillä ja vaakkumistakin saatiin tällä kertaa. Taas pientä hakua, mutta dami hienosti ylös.

Tuomio: Suorittaa molemmat markkeeraukset pienen haun jälkeen. Noutotyö 6/10p, yhteistyö 8/10p

Toisena tehtävänä oli ohjaus. No onneksi ei tarvinnut ohjata, sillä linja oli hyvin motivoitu... Koira linjalle ja dami ylös, helppoa? No palautus menikin sitten huonommin: Napa kadotti mut näkökentästään ja ohjaaja ei tajua äännellä millään tavalla, joten juoksee ensin ohi... Peili käteen taas!

Tuomio: Koira seuraa hyvin ohjaajan vierellä kytkemättömänä. Erittäin vauhdikas koira, joka etenee suoraviivaisesti damille. Hieman kiertäen palautus. Nouto 9/10p Yhteistyö 9/10p

Viimesenä sitten rakas hakuruutu. Maasto oli ennestään semituttu, joten ei epäilystäkään että irtoaisiko. Tehtiin parityönä, eli toinen odotti kun toinen haki. Dameja oli aika monta ruudussa, joten helpohko tehtävä. Kolme piti hakea, mutta toisen damin jälkeen tuomari oli sitä mieltä, että haettu tarpeeks. Siinä sitte ihmettelin ja toimitsijatkin onneksi hereillä ja saatiin hakea se kolmaskin dami =)

Tuomio: Itsenäisesti hakualueella liikkuva koira, joka kattaa hyvin hakualueen. Löytää 3/3 damia. Yleisarvostelu 9/10p +2p noudettu dami = 6p

Lopputulemana yleisarvostelu: Erittäin vauhdikas, tottelevainen koira 56/66p, ei sijoittunut 5 parhaan joukkoon... ens kerralla sitte?

Itse en voi olla kuin tyytyväinen, vaikka tehtävät olivat helpohkoja verrattuna itse treenaamiimme tehtäviin. Hyvä vaan siis jos osaan jotain kehitellä ja saada koiraa eteenpäin! Eniten tarvitsisi keskittyä omaan olemiseen ja elehtimiseen, etten aina pilaisi koiran suoritusta omilla hölmöilyilläni. Mutta niitähän riittää kun yksin treenaa, tarttis jonku pieksemään vääristä ohjaajan suorituksista :D